Home » Voedselbank Bladel in het nieuws

Voedselbank Bladel in het nieuws

De december 2016 winkelactie bij AH in Bladel

winkelactie

De voedselbank krijgt wekelijks van diverse supermarkten waaronder AH, Jumbo Hapert, Aldi, Spar, Attent, etc. producten die de T.H.T. datum bereiken en dus niet meer verkocht kunnen/mogen worden. De voedselbank probeert zo snel mogelijk deze versproducten of in te vriezen of uit te geven. Alleen kan met deze versproducten geen volwaardig voedselpakket samengesteld worden en daarom worden er regelmatig winkelacties gehouden waarbij lang houdbare producten ingezameld worden. De laatste keer was dit bij de AH in Bladel. Door de geweldige inzet van het zeer attente personeel van AH, maar ook door de vrijwilligers van de voedselbank is deze actie een enorm succes geworden. Het is bijzonder fijn te ervaren hoe de klanten van AH meeleven met de cliënten van de voedselbank. Het resultaat was dat een geweldige hoeveelheid dozen gevuld met lang houdbare producten naar de voedselbank gebracht kon worden. Onze dank daarvoor!


Kerst “Onder Ons”
Een kerstavond voor de cliënten van de Voedselbank.

P1030758 P1030784P1030754

Op 22 december 2015 heeft de voedselbank Bladel een kerstavond georganiseerd in de groepsaccommodatie Hoeve Ten Vorsel in Bladel.
Rob Raijmakers, beheerder van Ten Vorsel kwam met het geweldige idee om de “Hoeve” ter beschikking te stellen voor een gezamenlijke kerstviering. Op deze manier konden ruim 120 cliënten van de voedselbank Bladel en Bergeijk met hun kinderen genieten van een geweldig kerstdiner.
Iedereen stak de handen uit de mouwen om dit tot een succes te maken. Rotaryclubs uit Bladel en Eersel verzorgden voor alle gezinnen de kerstpakketten, busonderneming Van Gompel bood spontaan aan om het het vervoer voor alle gezinnen uit de vier Kempengemeenten te regelen. Robbert-Jan Touwen chefkok in Eindhoven en Dennis Bolt kok bij Restaurant Vandeijck in Riethoven boden geheel vrijwillig hun diensten aan. De jagers zorgden voor wild en de familie van Zuilichem van zuivelbedrijf Quark namen het dessert voor hun rekening. Hubo,de Houtwinkel in Bladel, zorgde voor de nodige sfeer en leverde spontaan fakkels voor de lange beukenlaan. De groepen 4 en 7 van de Franciscusschool in Bladel hebben alle kerststukjes en tafelversieringen gemaakt die de deelnemers na het diner konden meenemen. De Zorgboerderij Bij de Pinken en overige bewoners van Ten Vorsel hebben hand en span diensten verricht tijdens de voorbereiding. Alle deelnemers werden buiten in het donker verwelkomd door de sfeervolle klanken van de Grensblazers met hun jachthoorns. BMdesign.nl stelde de kerstmutsen voor alle deelnemers ter beschikking. Mede door de geweldige inzet van de vrijwilligers van de voedselbank hebben onze gasten met hun kinderen een geweldige avond gehad.

——————————————————————————————————————————————————————————————————

 

Bladel, 4 november 2015

Gulle gift versID aan Voedselbank
Voedselvoorraad slinkt zienderogen; enorme behoefte aan levensmiddelen

Actie versID-Voedselbank

De Voedselbank Bladel is voortdurend op zoek naar fondsen, donaties en levensmiddelen. Temeer omdat de aanvoer van levensmiddelen vanuit de centrale Voedselbank steeds kariger wordt. Elke week komen er tweeënzestig gezinnen naar Bladel om een aanvulling te ontvangen op hun boodschappen. De vrijwilligers worden dan ook erg blij van een donatie zoals zij die onlangs van versID mochten ontvangen.
versID
Eerder dit jaar bestond het bedrijf versID Professionals in Communicatie precies eenentwintig jaar en dat jubileum wilden ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hans van der Mark van versID: “We wilden met onze actie laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk is voor ons en daarom kozen we ervoor om een actie te houden waar veel mensen baat bij zouden hebben. We besloten om gedurende een periode van eenentwintig dagen eenentwintig procent korting te geven aan klanten die een opdracht bij ons plaatsten. Die korting werd gedeeld tussen de Voedselbank en de klant; beiden kregen 10,5 %. Uiteindelijk leverde dat het mooie bedrag op van € 990,- . Voor dit bedrag mag de Voedselbank Bladel boodschappen gaan doen bij de Vershof in Bladel om zo een aanvulling aan verse producten te kunnen geven aan hun cliënten.” De Vershof heeft op haar beurt toegezegd een meer dan schappelijke prijs te rekenen bij de aankoop van de producten.
Steun de Voedselbank
Kasper Touwen, voorzitter van de Voedselbank is bijzonder blij met deze gulle gift. “We komen echt te kort bij de Voedselbank. Onlangs is er in Bergeijk een Voedselbank geopend en daarmee hebben wij zo’n twintig gezinnen minder te voeden. Onze voorraad slinkt echter zienderogen en we zijn blij met alle hulp die we krijgen. Er is een grote behoefte aan lang houdbare levensmiddelen maar ook aan versproducten komen we wekelijks te kort. Enerzijds wordt er door winkeliers zuiniger ingekocht waardoor er minder overblijft, anderzijds wordt er efficiënter geproduceerd. Op zich zijn dat prima uitgangspunten vanuit de ondernemers gezien maar onze cliënten hebben het daardoor extra zwaar.” Mede daarom doet Kasper een verzoek om hulp aan iedereen die zijn medemens een warm hart toedraagt. “Het kan heel eenvoudig door bij de weekboodschappen een paar items extra te kopen en die in te leveren bij ons, of door een gift over te maken op banknummer: NL 24 RABO 012.607.6731.”

Bron: PC55

 


 

Hapert 19 september 2015

P1030197 P1030195 P1030190

Op 19 september 2015 heeft de Stichting Voedselbank Bladel een winkelactie in samenwerking met Jumbo Dick van Gerwen georganiseerd.             Met heel veel inzet en energie hebben de vrijwilligers zich ingezet om lang houdbare producten voor de Voedselbank in te zamelen. Het winkelend publiek kon de actie heel goed waarderen gezien de opbrengst van de dag. De vrijwilligers gingen met een bus vol met producten terug naar de Voedselbank en zodoende kunnen veel gezinnen voorlopig weer van voedsel voorzien worden. Ook werd het “spaarvarken” niet over geslagen.             Het geld en de opbrengst van de statiegeldbonnen worden gebruikt om de kosten, die de Voedselbank moet maken om wekelijks de gezinnen van voedsel te voorzien, te betalen. Geld wat hard nodig is en waren dus blij met deze goede giften!

Tijdens de winkelactie waren de vrijwilligers in een nieuwe outfit gestoken. De firma Kabeljauws uit Eersel heeft een totaal nieuwe set shirts en polo’s geschonken aan de vrijwilligers van de Voedselbank. Een nieuwe kleur én het nieuwe logo van de Voedselbank kon zo in één keer getoond worden.       Een geweldige geste en hartstikke bedankt!


 

 Bladel 12 augustus 2015

P1030013P1020994 P1030037

Op woensdag 12 augustus werd op een bijzondere bestuursvergadering van de Voedselbank Bladel afscheid genomen van twee bestuursleden. Zowel Lia Yavuz als Harrie Verheggen zijn medewerkers van het eerste uur en hebben zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de cliënten van de Voedselbank. Door persoonlijke omstandigheden nemen ze afscheid maar beiden kijken terug op een periode waarin zij heel dankbaar werk hebben gedaan.

Warme band
Lia werd in het zonnetje gezet vanwege haar niet aflatende inzet voor de cliënten van de Voedselbank. Ze was jarenlang verantwoordelijk voor de intake van nieuwe cliënten, met wie zij een warme band opbouwde. Kasper Touwen, de nieuwe voorzitter, vertelt: “Aan alles is te merken dat het werk van Lia gewaardeerd werd. Toen zij een groot persoonlijk drama te verwerken kreeg, werd er elke week door de cliënten geïnformeerd hoe het met haar ging en werd er intens meegeleefd. Lia zette zich met hart en ziel in. Jarenlang verzorgde Lia de lunch voor de vrijwilligers die de voedselpakketten inpakten.” Haar taak van secretaris wordt overgenomen door Resy Verstijnen.

Oprichter
Waar Ruud Meijer geldt als initiatiefnemer van de Bladelse Voedselbank, wordt Harrie Verheggen gezien als de daadwerkelijke oprichter. Op 8 maart 2008 werd de stichting officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kon het avontuur beginnen. Kasper: “De Voedselbank groeide van twintig naar meer dan honderd gezinnen die wekelijks afhankelijk zijn van een voedselpakket. Voor het bestuur en de vrijwilligers betekende dit een enorme toename in het werk en het verwerken van de aangeboden levensmiddelen. Dit had niet kunnen gebeuren zonder de tomeloze inzet van Harrie, die alles in strakke banen leidde. Harrie was niet bang om instanties aan te schrijven en om naar financiële ondersteuning te vragen. Hij vroeg het namelijk niet voor zichzelf maar voor mensen met wie het financieel even wat minder ging.”

Professionele organisatie
Harrie heeft veel voor elkaar gekregen waaronder een bus en een aantal koelcellen en diepvriezers. Spullen die hard nodig waren om te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke regelgeving. Kasper: “Mede door de inzet van Harrie staan we als Bladelse afdeling enorm goed aangeschreven bij Voedselbank Nederland.

Harrie maakte van een goedwillende vrijwilligersclub een goed geoliede professionele organisatie. Zijn betrokkenheid kent geen grenzen en daarom weten we dat hij het moeilijk vindt om afscheid te nemen.” Als eerbetoon kreeg Harrie een erelidmaatschap uitgereikt, begeleidt door een prachtige plaquette in brons. Voor zijn vrouw Fransje was een mooi boeket omdat zij hem altijd ondersteund heeft.

Straatnaambord
Harrie had geen idee wat hem overkwam en daarom geen dankwoord voorbereid. Dat weerhield hem er echter niet van om toch een woordje te spreken. Hij sprak op zijn beurt zijn dank uit aan de trouwe groep vrijwilligers, de gemeente en het bestuur van de Voedselbank. Zonder hun medewerking had hij zijn werk niet kunnen doen. Voor wethouder Joan Veldhuizen was dat het moment om een bijzonder geschenk aan te bieden: een straatnaambord dat op het ontmoetingspleintje voor de ingang van de Voedselbank komt hangen. Een blijvende herinnering en inspiratie voor de vrijwilligers en het nieuwe bestuur.

Bron: PC  55


Bladel, 1 februari 2015
Groentekwekerij Verhagen verlengt de levering van vers fruit aan de Voedselbank Bladel met vier maanden. Dit kan doordat het Reuselse bedrijf ruimschoots binnen het budget is gebleven dat Rotaryclub Bladel, Reusel – De Mierden voor deze voedselverstrekking eerder beschikbaar had gesteld.
Het betreft geld dat de Rotaryclub bijeenbracht tijdens de Kempenrally die ze in 2013 organiseerde. Rotary lid Michel de Beer stelde vast dat de verlenging van de voedselvoorziening aantoont dat de sponsoropbrengst van de rally een uitermate passende besteding heeft gekregen.
Voedselbank Bladel zorgt wekelijks voor voedsel in gezinnen in Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel – De Mierden die het financieel bijzonder zwaar hebben en nauwelijks geld aan eten en kleding uit kunnen geven. De Voedselbank is bijzonder blij met de geste van de Rotaryclub!

 P1000703

Rotary voorzitter Arleen van Vijfeijken – Grant overhandigt de familie Verhagen een boeket
als dank voor de samenwerking, rechts op de foto staat Kasper Touwen van de Voedselbank

——————————————————————————————————————————————————————-

25 juli 2014

Voedselbank Bladel ontvangt donatie van De Keizer eten & drinken

Donatie de Keizer

Op vrijdag 25 juli 2014 is namens restaurant De Keizer eten & drinken een geldbedrag overhandigd aan Stichting Voedselbank Bladel.

Tijdens de openingsreceptie van De Keizer is er aandacht gevraagd voor onze stichting, door een voorkeur te geven aan donaties voor de stichting in plaats van cadeaus of bloemen. Het bedrag aan giften is door eigenaren John en Harry Keijzer aangevuld tot een totaalbedrag van € 4.000.

Na een uitgebreide rondleiding bij de Voedselbank hebben John en Harry Keijzer het bedrag overhandigd. “Namens De Keizer eten & drinken dragen wij graag een steentje bij aan een regionale organisatie. Hiermee willen wij een initiatief ondersteunen voor degene die qua eten & drinken in een minder bedeelde positie verkeren. Wij bedanken alle gasten voor het bij elkaar brengen van dit geweldige bedrag en wensen Stichting Voedselbank Bladel veel succes met het ontplooien van alle activiteiten.”
———————————————————————————————————————————–

Voedselveiligheid certificaat voor Voedselbank Bladel

Certificering

De Voedselbank in Bladel heeft op 19 mei jl. het HG-certificaat verkregen van Houwers Groep uit Geldermalsen. Dit betekent dat Voedselbank Bladel over een gedegen bewijs beschikt van een correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

“Aan de hand van een inspectielijst zijn de basisvoorwaarden en de procesbeschrijvingen op basis van het infoblad 76 en het handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken goed bevonden”, zegt Kasper Touwen, vicevoorzitter, met zichtbare trots. “De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is optimale hygiëne en goede producten uiteraard een van de belangrijkste vereisten. Daar werken we dagelijks hard aan met het hele team vrijwilligers. Voor ons is het verkrijgen van het Voedselveiligheid -certificaat niet alleen een beloning voor onze inspanningen, maar ook een aanmoediging om onze visie en werkwijze voort te zetten en waar mogelijk nog te verbeteren.”

De groene kleur wordt bereikt met een score vanaf 80 punten en het oplossen van verbeterpunten. De beoordelingsmethodiek van Houwers Groep is erkend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

———————————————————————————————————————————–

Plaatsen Overkapping

Overkapping

De bouw van deze wachtruimte / overkapping is mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de volgende bedrijven / organisaties:

Interfocos          Clemens Parochie           Pius X              Drukwerk

———————————————————————————————————————————–