Home » Vrijwilligers

Vrijwilligers

Voedselbank Bladel werkt uitsluitend met vrijwilligers – niemand wordt betaald. Eenmaal per week stellen zij de ingezamelde goederen samen en delen deze uit, ze organiseren, controleren en onderhouden de contacten met bedrijven en organisaties.

Foto website 3

Sinds 20 juni 2008 hebben we een eigen ruimte van waaruit de Voedselbank Bladel opereert. Iedere vrijwilliger kan op zijn of haar eigen manier functioneren binnen het steunpunt al naar gelang capaciteiten en interesses. Momenteel werken er ongeveer 20 vrijwilligers bij de Voedselbank Bladel.

De werkzaamheden van de vrijwilligers worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Voedsel en Warenautoriteit.

Met een bepaalde regelmaat zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen, bijvoorbeeld met assistentie bij onze winkelacties of het bemannen van een kraam bij markten en  die ook eventueel de vaste vrijwilligers op donderdag of vrijdag willen vervangen. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje via de contactpagina of bel met 06 – 2894 8614.

Net als onze vrijwilligers leveren leerlingen in het voortgezet onderwijs een onbetaalde bijdrage aan de samenleving met hun maatschappelijke stage.
De Voedselbank zou daarom een uitermate geschikte stagebieder zijn ware het niet dat de privacy van onze cliënten de hoogste prioriteit geniet. Wij kunnen deze niet waarborgen met telkens nieuwe stagiaires mede omdat wij een relatief kleine Voedselbank zijn.
Ook moet er vaak ad hoc gereageerd worden op aanbiedingen van leveranciers van voedingsmiddelen; leerlingen zitten overdag op school en kunnen ons dan niet van dienst zijn.
Om deze redenen heeft het Bestuur van Voedselbank Bladel besloten vanaf 2017 GEEN stagebieder meer te zijn voor maatschappelijke stages. Wij rekenen op uw begrip.