Geld

Onze voedselbank ontvangt regelmatig levensmiddelen en andere producten bestemd voor verdeling onder onze klanten.
Helaas kosten organisatie, opslag en distributie ook geld.

Bij voldoende financiële ruimte kopen wij zo nodig aanvullende artikelen (met name groente, fruit, zuivel en eieren) om zoveel als mogelijk is te kunnen voldoen aan de Schijf van Vijf.

Om al deze kosten te kunnen betalen heeft de voedselbank natuurlijk ook geld nodig. Hiervoor zijn wij  aangewezen op donaties. Daarom zijn ook jouw financiële giften meer dan welkom.

Doneer via iDEAL

 Scan de QR code met de camera app op je telefoon.

Afbeelding met tekst, Graphics, patroon, grafische vormgeving Automatisch gegenereerde beschrijving

OF

 klik op de link en vul het bedrag in naar keuze 

OF

Doneer met een overschrijving

Je kunt jouw donatie ook overmaken op onze bankrekening:

 NL24 RABO 012.60.76.731 T.n.v.: Stichting Voedselbank Bladel 

BIC nummer: RABONL2U  

Voedselbank Bladel is voor het overgrote deel afhankelijk van donateurs en leveranciers. Voor het verwerven en uitgeven van de levensmiddelen maken we helaas ook onkosten zoals voor gas, water, elektra, brandstof, onderhoud van de bus, verzekeringen, telefoon, en onderhoud van gebouw en installaties. Deze worden betaald uit giften van particulieren en bedrijven. Dankzij de vele donaties is onze financiële positie gezond.

Het afgelopen jaar zijn we echter geconfronteerd met bijzondere omstandigheden. Omstandigheden waarvoor we de ruime financiële middelen hard nodig zullen hebben om onze voedselhulp te kunnen blijven continueren. We doelen op de volgende omstandigheden:
• Door de crisis is het aantal klanten in 2022 periode sterk toegenomen en dit aantal stabiliseerde in 2023.
• Veel donateurs hebben voor hun donatie zelf al de bestemming bepaald, namelijk dat daar alleen voedsel van mag worden gekocht.
• We ontvangen door de anti-verspillingsaanpak van producenten en supermarkten steeds minder voedsel, waardoor we genoodzaakt zijn steeds meer (gezonde)voedselproducten bij te kopen.
• Ook de voedselbanken worden geconfronteerd met sterk gestegen prijzen. We hebben dus veel meer geld nodig voor vervoer, energie etc.
• Er is geen zicht op daling van de prijzen.
• Omdat wij als voedselbankorganisatie moeten voldoen aan alle maatschappelijke en wettelijke vereisten, staan er grote investeringen te wachten bijvoorbeeld in het kader van voedselveiligheid, huisvesting, energietransitie en de vereisten die gesteld worden aan transport.
• Er is een grote groep mensen die wél voor onze voedselhulp in aanmerking komt, maar daar nog geen gebruik van maakt. Deze mensen willen we graag gaan opzoeken om hen ook te helpen.